неделя, 18 април 2010 г.

Пет емоции, които ни вгорчават живота



Медиците са съставили рейтинг на най-негативните настроения на човека.

Емоциите влияят пагубно не само на нашите взаимоотношения с околния свят, но и на състоянието на нашето здраве. Оказва се, че и най- безобидните на пръв поглед емоции може да „подронят” нашето здраве.

Цинизмът, заставящ ни да подозираме всички и да не се доверяваме ма определени лица , провокира различни заболявания на сърцето. Било направено изследване на мъже, преминали през военни действия. Оказало се, че голяма част от тях били подложени на силна враждебност, а медицинските изследвание потвърдили у тях заболявания на сърцето. Освен това лекарите твърдят, че когато враждебните хора проявяват агресия, в имунната им система се повишава нивото на белтъкаС3, което, от своя страна, води до поява на диабет...

Отсъствие на мечти или цели , съществено съкращава човешкия живот. По време на изследване на възрастни хора без проблеми с психиката. Ги разделили на 2 групи: едните имали определена цел, а другите не изпитвали необходимост да мечтаят за каквото и да било. Изследването продължило 5 години, и през това време много повече хората от втората група си отишли от жиовота, в сравнение с първата. Лекарите твърдят, че тези от нас, които имат мечти, бързо намират смисъл в събитията на собствения си живот, взимайки активно участие във важни за себе си мероприятия. Било доказано, че хората с някаква цел, претърпели инфаркт много по-бързо и добре се връщат към нормалния живот.

Раздразнението способства за съществено съкращаване на живота. Нервните, неспокойни и склонни към депресия хора, сами не разбирайки това, нанасят много осезаема вреда на здравето си. Това е свързано с факра, че много раздразнителни хора имат още една лоша привичка - пушенето. Те смятат, че с помощта на цигарите могат да свалят тревогата. Да си помогнат по такъв начин наистина е възможно, но това е за кратко. "Україна Сьогодні" съобщава, че с всяка изпушена цигара човек си нанася непоправими вреди.

Според резултатите от изследването, организираните и добросъвестни хора живеят с почти 4 години повече, отколкото хората, не притежаващи тези качества. Обяснението на учените е, че те контролират онова, с което се хранят и онова, което пият, не си позволяват да пушат и като цяло водят здравословен начин на живот.

Вълнението оказва отрицателно въздействие на работата на мозъка. Тревожните личносто увеличават за себе си риска от развитие на оглупяване.

Унинието е в състояние да подтиска човека както социално, така и физически. Изследванията показват, че имунитета на човека е пряко свързан с типа на този човек и реакцията му на стрес. Позитивната нагласа, надеждите за бъдещето, частта разумен самоконтрол и умереното натоварване , ще Ви помогнат да запазите своето здраве и живот...

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics