петък, 9 април 2010 г.

Мъжете и жените трябва да отслабват различно (продължение)



Отслабването е физиологичен процес и тъй като физиологията на мъжете и на жените е различна, би трябвало представителите на различните полове да отслабват различно...

Разлика 4. Безопасна норма на отсллабване.
Диетолозите от цял свят са единодушни, че същестуват някакви приблизителни цифри за това, по колко грама на седмица е безопасно да се отслабва.Ако се отслабва по-бързо, възниква риск различните системи на организма да не могат да се приспособят. Осен това, бързо сваленото тегло доста често много бързо се възъвръща. И така: безопасната скорост за отслабване на жените е от 0,2 до 0,5 килограма седмично, което значи около 2 кг на месец. За мъжете, това е от 0,2 до 1 кг седмично ( до 4 кг на месец). Последната цифра и за двата пола е за тези, които имат 20 и повече килограма „отгоре”. Останалите трябва да отслабват по-бавно.

Разлика5. Болшинството мъже обикновено отслабват по-бързо от жените.
Много често това става причина за лошо настроение у жените.Представете си: Вие трета седмица ядете само една зелева салата и теглото Ви не помръдеа, а от Вашия съпруг „отлита” вече трети килограм! Несправедливост? Да, но тя има научно обяснение. Мъжете имат по-голяма мускулна маса, отколкото жените, при тях е по-голямо количеството на мъжкия хормон тестостерон, който способства за натрупването на същото това количество мускулна маса. В следствие на това обмяната на веществата при тях е по-бърз и затова при равни други показатели, мъжкият организъм изгаря повече калории. Обърнете внимание! При равни други показатели! Това значи, че мъжете и жените се хранят правилно и имат нормално ниво на физическа активност. Ако жената бяга сутрин и спортува с гирички, а мъжът седи пред телевизора с чипс и биричка, то при дамата, независимо от нейния пол, може да се окаже, че има повече мускулна маса, отколкото мъжа. А мастната и тъкан може да е доста по-малка....

Разлика6. Мъжете трябва да ядат повече месо от жените.
Тази битова представа се е родила от факта, че на мъжете са нужени повече белтъчини. Обикновено на жените се препоръчва да получават 15-18% калории от белтъчини, а на мъжете – 15-35%. Само че всичко зависи от степента на физическо натоварване. По-голямото количество може да се изразходва само по 2 начина:или да отиде за възстановяване на мускулите след физическо натоварване, или да се отложи в мазнини, при което затруднява жлъчката, поради по- голямото количество отделен азот. Съответно 35% - тази препоръка е само за мъже, занимаващи се с усилени тренировки или на които работата е с голямо физическо натоварване. За всички останали средните цифри са напълно достатъчни. И запомнете: освен от месото, белтъчините може да си набавите от яйцата и суроватката.
Но най-добре е всеки да следва свой план за отслабване. Ако успеете да привлечете и своя съпруг за пазене на дете - отлично! Но не забравяйте да направите малки поправки в неговото хранен, съобразени с мъжката физиология.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics