петък, 30 април 2010 г.

Децата на образованите родители са... по- стройни!

0 коментара

Децата, чиито родители са получили образование, са доста по- стройни от своите връстници – до този извод са стигнали немските учени. Сътрудници на Улмовския университет в продължение на три години измервали дебелината на мастния слой при повече от хиляда ученици.

Оказало се, че само 17,1 % от децата били с наднормено тегло. Рискът да попаднат в това число ученици, майките на които са завършили колеж или имат висше образование бил 8,1 процента. Сред децата, чиито майки били само със средно образование, рисковият процент бил 10, 8, а отсъствието на средно образовани при майките правело риска още по- голям.

Учените изхождали от факта, че майките оказват по- голямо влияние върху възпитанието на децата, отколкото бащите. Освен това групата на рисковите деца, които са с високо образовани родители, също не е голяма – 8,76 %.

На родителите с по-ниско образование е известна ползата от спорта и здравословното хранене, но проблема е в това, че те не са в състояние да доведат тази информация до съзнанието на децата. Това може да стане само при наличие на съответстващи навици и умения, които се натрупват по време на обучението - предполагат изследователите.

Секс или шоколад - какво избират жените?

0 коментара
В Шотландия и Англия е проведена анкета с почти седем милиона работещи жени с цел изясняване на техните най- съкровени желания.
Абсолютен лидер станал... не, не секса,
а обикновения шоколад.

За него по време на работа си мечтаят тридесет процента от жените. Всички те си доставят „шоколадено удоволствие” не по малко от три пъти по време на работния ден.

Но второто място все-пак заел секса...
За завършване на деня
с приятно сексуално приключение или краткосрочна афера,
си мечтаят 18 процента от жените.

А на трето мяст в списъка на техните тайни желания се намира ... отпускът.

четвъртък, 29 април 2010 г.

Женският оргазъм и мъжкото портмоне ...

0 коментара
Вездесъщите психолози за пореден път са се занимавали с тайните на женския оргазъм. Както твърдят водещи специалисти от Университета по психология на британския град Нюкасъл, дамите изпитват удоволствие в леглото по-често, ако партньорът им е богат, съобщава The Telegraph.

Доктор Томас Полет обяснява взаимовръзката с теорията за еволюционата адаптация. Съгласно тази теория жените и мъжете генетически са предразположени към използване един-друг, за да оссигурят най- добрите условия за възпроизводство на потомство.

Ученият подкрепил своите предположения за взаимовръзката между оргазма и портмонето, със социологически изследвания. Китайският Център за здравеопазване и семейство , провел анкета с 5000 човека, като им били зададени въпроси за финансовите доходи и сексуалния живот. Основа на изследването станали отговорите на 1534 жени, имащи партньори - мъже. Изяснило се, че 121 от жените изпитват оргазъм винаги, 408 – често, 762 – понякога и 243 – рядко или въобще никога. Други изследвания, проведени в Германия и САЩ, са потвърдили тази закономерност.

Освен това британските специалисти си спомнили основателят на империята Playboy Хю Хефнер, който на своите 80 има приятелк по- млади от него с 60 години, и бизнесмена Доналд Тръмп, жените в живота на когото младеят, докато той става все- по- богат.А дали не става въпрос в посочените два случая за нещо друго?...

Известните мъже за любовта

0 коментара
Хайде да се опитаме хипотетично да си представим, че са се събрали заедно знаменитите мъже от различни времена и народи, за да си поговорят за любовта - онова всеобхватно чувство, което като вихър се втурва в живота на всеки и минава като огнен смерч през него...
И понеже има вероятност да се объркаме в многобройните съждения,нека ги попитаме

Какво е любовта?

Е, май някой е настроен на хумористичен лад? И кой дава тон? Разбира се, Мигел де Унамуно, испански писател, философ, поет, учен, родил се преди почти 150 години . „Любовта -би казал той – е дете на илюзиите и едновременно с това - майка на разочарованията”

Според иронично- сантименталния Жан Пол, който всъщност е немският писател Йохан Паул Фридрих Рихтер : „Любовта е история в живота на жената и епизод в живота на мъжа...”

Блестящият драматург и писател Уилям Съмърсет Моъм прави опити да добави малко сърказъм: „Любовта е само лоша шега, когато природата се шегува с хората,за да постигне продължение на рода”
Ако трябва да се внесе малко романтизъм, разбира се, че най-добре ще го направят французите..
Ернест Ренан, историк и философ, вдъхновена обявява, че "Любовта e истинския Орфей, който извадил човека от животинско състояние.." Страната на Стендал пък намира друго сравнение: „Любовта е възхитително цветенце, но се изисква самоотверженост, за да отидете до края на скалата и да го откъснете...
Според екзистенциалиста Алберт Камю, трябва да се добави и нещо отрезвяващо: „Любовта е готовност, да старееш заедно с друг човек.” Съжението му е късичко, но точно. Само че философите разсъждават доста по- пространно.

Платон, от отдалечеността на вековете твърди: „Всеки от нас е половинката от едно цяло и9 зтова винаги търси съответстващата му половинка. По такъв начин любовта се нарича жаждата за цялост и стремежа към нея.”

Франсоа де Ларошфуко, за когото афоризмите са начин на изказва така: „Трудно е да се даде определение на любовта; за нея може да се каже, че за душата - това е жажда да властва; за ума – вътрешен афинитет, а за тялото – скрито и изтънчено желание да обладаеш това, което обичаш...”
А какво казва за любовта философът и психологът Ерих Фром?
„Любовта, това е единствения разумен и удовлетворителен отговор на въпроса за смисъла на човешкото съществуване...”

сряда, 28 април 2010 г.

Как се получават различните видове кафе?

0 коментара
На познавачите е известно, че кафето, сварено от Робуста е по-силно и има по-груб мирис, а кафето, сварено от Арабика, има доста по-сложен аромат. Той напомня мед и шоколад, цветя и плодове, като това е комбинирано в някакъв сложен букет...

Удивително е, как може да съществуват толкова видове кафе, като промишлените кафейни дървета са само два вида Арабика и Робуста! Когато си купуваме кафе, , то не е нито Арабика в чист вид, нито Робуста, а се явява смес от няколко техни сортове. Начинът на смесване е изключително важен, защото по този начин се постигат различните вкусови качества на кафето. От това също зависи и интензивността на аромата.
Специалистите са на мнение, че най- важния момент при процедурата на смесване , е така наречената „сватба” на Робуста и Арабика!
Арабиката – това е забележителен вкус и разкошен аромат, но почти два пъти по- малко мазнини и кофеин, отколкото Робуста.
От своя страна кафето Робуста не е така ароматно, но екстракта от него е доста силен.

И какъв е извода? Видовете кафе са смес от Робуста и Арабика, но в различно съотношение. Но нека не забравяме, че вкуса зависи не само от кафейната смес, а и от изпичането, и даже от смилането!

вторник, 27 април 2010 г.

Какво не знаете за кафето?...

0 коментара
Интересни факти

Оноре де Бальзак много обичал силното кафе, пиел го по всяко време на денонощието е голямо количество и на сен можел да изпие повече от 20 чашки. По време на написването на „Човешка комедия” той е изпил 15000 чашки.


Френския мислител Волтер не минавал в своя ежедневен порцион без 50 чашки кафе.

Лудвиг Ван Бетховен имал своя рецепта за кафе от 64 кафейни зърна.

Кралят на Франция Людовик XV предпочитал собственоръчно да си вари божествената напитка.

Иохан Себастиян Бах е посветил на кафето музикално произведение по текст на немския поет Пикандер , което нарекал „Кафейна кантата”.

Сред богатите японци са популярни кафейните вани. Правят ги със зърна кафе, подгрети до 60 градуса. В такава вана човек се потапя, за да снеме умората, след което се чувства превъзходно.

„Кафе-сауна” е екзотично място в Токио, което японците използват за премахване на стреса и умората. В басейн с 13 тона кафейна маса, се „потапят” посетителите на тази сауна.

И още един интересен факт за кафето: зърната , съзрели в сурови условия на живот на дървото, са по- качествени, а кафето, сварено от тях е по- вкусно и ароматно. При идеални условия за израстване на дървото, зърната се получаат ронливи и безвкусни.

Уловки за мъже - 6

0 коментара
Мечтаете си за мъж - Водолей...

Къде да го срещнете?
Водолеят предпочита шумните кафенета, концерти, културни мероприятия, и ярки партита с множество нови лица.

Как да го завоювате?

Завладейте вниманието му с помощта на увлекателни разкази. Подавайте ги на не гпеми, добре оформени порции. Дова ще подгрее апетита на Водолея, но той няма да помръдне от мястото си, докато не узнае за Вас колкото се може повече.

Как да го привържете към себе си?

Той събита визитни картички и телефонни номера, и исла на всяка цена да задълбочи познанствата си. Позволете му това безобидно увлечение. Поддържайте неговия кръг от познати. В леглото Водолеч трябва да бъде глезен. Той много обича нежното поглаждане на краката, винаги в направление от долу, на горе.

Абсолютна двойка:
дама – Дева и Водолей; тя му дава духовна храна , което е оптимална комбинация за ума и творчеството.

Проблемна двойка:
дама- Скорпион и Водолей.


Ако мъжът – Риби е обект на Вашите мечти

Къде да го срещнете?
Той ненавижда всичко гръмко и крещяшо. Предпочитанията му са към професионалните изложби, уютните ресторанти и барове, светлината на свщи и тихо лееща се музика.

Как да го завоювате?

Покажете му цялата дълбочина на своите чувства. Разкажете му за своите увлечения и се поинтересувайте, как той се отнася към тях. Даже и отношението им да е отрицателно, склонните към компромиси Риби лесно могат да бъдат надхитрени, и бързо ще намерите общ език и интереси.

Как да го привържете към себе си?

На Рибите е необходимо да имат своите малки безобидни тайни. Не разпитвайте и не се опитвайте да разузнаете. Винаги показвайте, че искате едно и също нещо с тях, и тогава мъжът – Риби сам ще Ви увлече в света на своите фантазии. Нашепвайте му любовни думи, галете го , понякога масажирайте стъпалата и палците му: тогава той ще бъде на седмото небе.

Абсолютна двойка:
дама – Лъв и мъж – Риби.

Проблемна двойка:
мъж Риби и дама – Дева, която ще е принудена малко по- често да се ръководи от емоциите, а не от разума.

понеделник, 26 април 2010 г.

Топ 10 на сватбените обичаи по света

0 коментара

10 място: В Япония булката и младоженеца изпиват девет глътки саке. Счита се , че след първата глътка те официално стават мъж и жена.


9 място: В Шотландия традиционно женихът, за да приеме булката в своето семейство, намята на раменете и кърпа от карирана материя, с цветовете на неговия клан , която закачва със сребърни безопасни игли.

8 място: на гръцките сватби изключително много се танцува. Съществува и специален танц, „танцът на парите” , по времето на който гостите, танцувайки с булката или младоженеца, прикрепят банкноти върху дрехите им . В някои селски области на Гърция сватбеното легло се приготвя по особен начин: по традиция през постелята трябва отначало да претичат малки деца, за да донесат изобилие на новото семейство.

7 място: Африканците, докарани в робство в Новия свят, се опитали да запазят своите сватбени традиции. Негрите в САЩ донесли традиция, според която по време на церемонията трябвало да прескачат през метла. Метлата при много народи от Африка символизира създаване на домашно огнище от младоженците. У племето Кгатла в Южна Африка съществувал обичай, съгласно който булката на следващия ден след сватбата трябва да помогне на другите жени от семейството да изметат до чисто вътрешния двор. Така тя потвърждава своята готовност да се включва в домашната работа на своя нов дом , докато не си устрои собствен. Този ритуал все още се спазва.

6 място: В племето навахо традиционната рокля на булката е от 4 цвята, всеки от които представя посока от света: черения цвят - север; синият – юг; оранжевия – запад, а белия - изток. По време на церемонията двойката стои с лице на изток- от където изграява Слънцето, което е символ на началото на нов живот.

5 място: Английската младоженка трябва да повдигне с една ръка тежкия капак на старинен църковен сандък. Това е проверка за издръжливост.

4 място: В немския град Бремен претендентът за ръката и сърцето трябва внимателно да подмете стъпалата на Кметството. Булката придирчиво проверява качеството на почистването и оценява до колко е акуратен мъжа.

3 място: В Нигерия младоженецът, по пътя към своята избраница, трябва да премине през шпалир от роднините на булката, които са въоръжени с палки и всеки се опитва по- болезнено да удари бъдещия зет, за да провери готовността му за трудностите на новия пост.

2 място: В Русия младоженецът, заедно със своите приятели, купуват булката. Приятелките и роднините и „държат отбраната” , като се опитват да измъкнат от джобовете на „купувачите” колкото се може повече пари.Те слагат парите на четирите края на стола и по средата. Щом женихът или неговите приятели успеят да се докоснат до булката, покупката се е състояла.


1 място: В Чечня свадбените маси се нареждат отделно за мъже и жени. Булката покрива лицето си с воал и цял ден стои в ъгъла. „Донеси вода!” - провикват се онези, които искат да я поздравят. Тя донася чаша, този, който е искал да я поздрави отпива от водата и после пуска в чашата пари.

Уловки за мъже - 5

0 коментара
Ако мъжът- Стрелец Ви интересува...

Къде да го срещнете?
Ако този жизнелюбив човек не се е отправил на пътешествие, то например може да се развлича с анекдоти , някъде е на купон, е алкохолен бар или в някакъв клуб.

Как да го завоювате?

Вие обичате да се шегувате и знаете много шеги? С това започнете флирта. Ако нищо смешно не Ви идва на ум, поинтересувайте се от впечатленията му от последното пътуване. Тогава вече не можете да го спрете! Той охотно ще иакара един монолог чак до сутринта.

Как да го привържете към себе си?

Даже ако дейният Стрелец понякога Ви дразни, проявете търпимост. Не се бойте да градите съвместни планове за бъдещето, но от време на време се връщайте в настоящето. Еротични усещания? Дивия секс не е за него. А виж, нежното нашепване на ушенцето в уютното легло, ще даде на Стрелеца необходимия заряд. Погалете бедрата и колената му, и той ще забрави даже коронните си шеги.

Абсолютна двойка:
дана Овен и мъж – Стрелец.

Проблемна двойка
:
ако домашната дама – Риби иска да съхрани любовта на Стрелеца, не трябва да пренебрегва неговата компания. Той, все- едно ще се отправи там, където иска, и то – сам...

Ако мъжът на Вашите мечти е Козирог...

Къде да го срещнете?
Своите нужди Козирогът засища с посеюение на музеи, коно, на специализираните изложби. Ако заседне в кафенето, разговорите са на много сериозна тема.

Как да го завоювате?

Може да бъде завоюван бавно, но пътя за това минава през образование, работа и пр. Поинтересувайте се от неговата работа, поспорете за борсовите новости, за събитията през изминалия ден , и се пожалете от политическата нестабилност. Той ще се впечатли и ще Ви обърне внимание.

Как да го привържете към себе си?

Предизвикателния вид на облеклото и ярките дрехи ще го изплашат. Ориентирайте се към подчертаната женственост. Погъделичкайте неговото честолюбие и го подкрепете в кариерата. Това за дълго ще привърже верния Козирог. И ако е тръгнал на семинар за повишаване на квалификацията, непременно го придружете. Макар че Козирога не е майстор на словесните пируети, в секса обожава езика на тялото. Меко погалете и леко масажирайте рамената и гърба му, и това ще бъде прекрасна увертюра към следващата страстна атака.

Абсолютна двойка:
дама – Скорпион и Козирог.

Проблемна двойка:
Козирог и дама- Овен, която плаши с постоянните си експерименти.

неделя, 25 април 2010 г.

Уловки за мъже - 4

0 коментара
Мечтаете за мъж – Везни?

Къде да го срещнете?
Може да го видите в стилен бар, на театър, на изложба или на кино-премиера.

Как да го завоювате?

За този Лазанова целта е самия флирт – той иска да провери своето въздействие върху жената. Играейки, отговорете на неговите знаци на внимание, връщайки ответни „топки”.Той хваща топката? С усмивка я поискайте обратно... Т ози трик ще предизвика у мистър Везни инстинкта на ловец.

Как да го привържете към себе си?

Ако на тази птичка оставите малко свобода, тя винаги ще се връща при Вас. При него е лесно да се възпламенят центровете на желание – областта на талията, бедрата и дупето. Но всяка форма на стрес убива у този мъж страстта.

Абсолютна двойка:
дама -Везни и мъж- Везни.

Проблемна двойка:
дама – Рак и мъж- Везни.


Ако мъжът-Скорпион е обект на Вашето внимание...

Къде да го срещнете?
Скорпионът обича да опознава душите на другите, издирвайки своите „жертви” навсякъде, където много говорят: на партита, в кафето, в клубовете, на работа.

Как да го завоювате?

За него външния вид е нещо второстепенно. Главното е, Вашия еротизъм да се набива на очи. Намекнете, че в леглото може да шплучи всичко, което поиска и сами ще се убедите, как Скорпиона започва разговор за горещи сцени от филми и книги.Освен това – останете малко хладна, тъй като лесната победа бързо ще го охлади.

Как да го привържете към себе си?

За това ще Ви е нужна самоувереност. Не възприемайте на сериозно не големите негови приключения. Те са му необходими като въздуха, за разреждане на искрата. Не го карайте и да ревнува, защото няма да помогнат никакви извинения след това. Експериментите в секса може да харесат на Скорпиона, само ако сте в продължителен съюз с него. Представителят на този знак не признава забраните и обожава разнообразието. Ерогенните зони? Обърнете внимание на мъжкото му достойнство, и ще попаднете в десятката!

Абсолютна двойка:
Дама – Рак и Скорпиона.

Проблемна двойка
:Скорпионът и независимата дама- Везни.

Хороскоп на рисковете (26 април - 2 май)

0 коментара
Уникален хороскоп


Овен
През тази седмица звездите настойчиво Ви съветват, да отхвърлите всичката работа встрани и да се заемете със своето здравословно състояние. Ако почувствате някакво безсилие, по-добре веднага се обърнете към лекар. Не е за препоръчване да се заемете със самолечение или нетрадиционна медицина. В средата на седмицата Ви очаква подарък или сюрприз от близък човек. Постарайте се да не пречите на ухажванията и на всякакви други знаци на внимание от страна на противоположния пол. Времето е благоприятно, за да направите анализ на своите приходи и разходи.

Телец
Разположението на планетите през тази седмица Ви предупреждава, че трябва да действате, а не да седите със скръстени ръце. В личните Ви отношения може да настъпи някакво еднообразие. Затова не прекарвайте свободното си време далече от любимия си човек, а си заслужава да разнообразите именно личните взаимоотношения. Може да измислите някаква съвместна творческа дейност, която да ви помогне даже да се опознаете още повече. Сега може и да обсъждате своите планове за бъдещето, но това трябва да се прави много внимателно, като отчитате всички произтичащи последствия.

Близнаци
За Вас седмицата може да създаде доста напрегнати ситуации в дома и семейството. Може за Вас да се почвят нови цели, които едва ли ще одобрят близките Ви хора. Ще проявите оригинален подход при решаване на взжни проблеми и затова не обръщайте внимание на недоволството от страна на обкръжаващите. Да вярвате в себе си - това сега е главната Ви задача. На любовния фронт, ако положите малко усилия, са възможни приятни и неочаквани промени.

Рак
Седмицата обещава да донесе много полезни и ценни идеи, произлизащи както от Вас, така и от Вашите колеги. Само че звездите сега не Ви харесват, да си правите планове от финансов характер, да купувате недвижимо имущество и да давате пари на заем....Това важи особено за края на седмицата. Вероятни са големи загуби. Тя ще се окаже и много активен период в план на взаимодействието с Вашите приятели. Не са изключени и нови приятелски запознанства, както и срещи с хора, които отдавна не сте виждали.. А за обучение и самоанализ, по- добре да не губите време.

Лъв
Помнете, че сега за Вас най-важното е, да запазите равновесие и да не загубите почвата под краката си! О сега може и да сте витали в облаците, но е дошло време да си спомните къде сте и какво правите. Да, понякога си струва да се замислите за главното... Това особено се отнася за професионалното Ви развитие. Постарайте се, да избегнете конфликтите със своите началници, а по- добре показваите висока производителност на своя труд. Не са изключени кавги и разноглесия във Вашия семеен кръг, инициатор на които ще станете Вие. Периодът е много подходящ за срещи с проятели нови, романтични запознанства.

Дева
Насочете своите усилия за подобряване на своя професионализъм позициите си в криерната стълбица. По този не лек път, помощници ще Ви бъдат вродените Ви качества - трудолюбие и упоритост. Звездите сочат този период като удачен и благоприятен за получаване на нови знания. Само че сега не всички знания ще се окажат за Вас нужни и полезни.А що се отнася до отношенията с любимия човек, постарайте се, да не ограничавате неговата свобода. В противен случай Вашата половинка ще изисква още по- голяма свобода и независимост. Но въпреки това, Вие ще успеете да намерите компромисен вариант, благодарение на своята честност и откровеност.

Везни
Всички представители на този знак трябва да обърнат особено внимание на своето здраве! Може да се обадят отдавнашни хронични заболявания. Именно с тяхното комплексно лечение може да се заемете през този период., а това би дало максимален ефект. Така също ще можете да вземате отговорни , важни и понякога доста смели решения, а това трябва да Ви донесе максимална ефективност. Те може да се окажат още по- верни и правилни, ако отначало анализирате своя минал опит в сходни ситуации. Ретроспективния поглед Ще Ви позволи да видите старите си грешки и да не г повтаряте в текущата ситуация.

Скорпион
Неочаквани романтични отношения или влюбване ноже да нарушат всички Ваши планове за седмицата. Стед „пострадалите” може да се окажат Ваши проятели и роднини. Но не е нужно да се хвърляте на всичко, което „блести”! Изучете отначало вътрешната част на обекта на Вашите симпатии, иначе рискувате след това да изпитвате сърцераздирателни чувства.Звездите Ви съветват, да обръщате внимание на дреболиите, които понякога са незабележими поради общото впечатление. Чувствата, които могат да възникнат у Вас през този период, могат действително да се окажат много силни, но взимането на обмислено решение ще Ви позволи в бъдеще да избегнете съмненията.

Стрелец
Разположението на планетите показва, че през тази седмица във Вашето семейство може да възникнат неочаквани събития, които могат да попречат на осъществаяване на Вашите цели. Ако през този период имате намерение да постигнете нещо конкретно, или ако имате ясни планове не забравяйте за риска от възникване на непредвидени ситуации. Няма да е зле да се опитате да се реализирате в някаква друга сфера на дейност, която Ви е близка по дух, като при това е много важно да си спомните своя минал опит. Така ще може да избегнете миналите грешки и да действате по- ефективно.

Козрог
Сега най-активната за Вас тема се явяват пътешествията и екскурзионните турове. Отправяйки се на недалечно пътуване, ще можете не само да разширите рамките на своя кръгозор а и да се хвърлите във вълните на наслажденията и положителните емоции. Именно смяната на обстановката сега , както никой друг път, ще се помогне за подобряване на емоционалното Ви състояние и на здравето Ви въобще. Само че се стремете към искреност в личните си отношемия, а и се постарайте да оценявате исктемостта на партньора, особено ако се запознаете с него през тази седмица. Съществува опасност, да се опитат да използват Вашите симпатии за користни цели.

Водолей
На Ващата непресъхваща енергия и позитиви може само да се завижда! През цялата седмица ще надминете себе си по шеговитост и създаване на весело настроение както на работата, така и в къщи. Възможно е в цялата работа да има принос и подобряващото Ви се материално положение, заради което ще получите прилив на сили и ще се повиши до голяма степен усещането Ви за собствена значимост. Не е изключено повишение в работата както и взимане на премии. В любовта се постарайте да бъдете последователни, защото в противен случай Вашия партньор ше Ви сметне за лекомислена.

Риби
За да Ви разбират по- добре, опитайте се, да изглеждате естествено. Заиграването и играта пред публика само ще снижи Вашите шансове, да си изгтадите добра репутация. И нищо не Ви пречи да внимавате с думите и изразите си, а също и за маниерите по време на разговор. Не бързайте с взимането на кардинални решения, особено в областта на личните взаимоотношения. Постарайте се да разберете инициативата на партньора, а не да го обвинявате в ограничаване на собствената Ви свобода. Голям е рискът от простудни заболявания. За Вас е много важно, как ще се обличате....

събота, 24 април 2010 г.

Най-хубавото кафе в света

0 коментара
Tunki Coffee, отгледано в перуанска ферма, е признато за победител в конкурса за най- добро кафе в света за 2010 година.
В конкурса са взели участие производители от 25 страни в света. На журито били представени 140 образци.

Мероприятието е проведено от Американската асоциация на специалистите по кафето, и при сумирането на резултатите Tunki Coffee получило 89,20 точки, от възможни 100.
Кафето е отгледано в плантация в регион Пуно, в югоизточната част на Перу, от фермера Уилсън Сукатикон. Забележително е, че неговото владение е само от 3 хектара земя. Фермерът е включен в организацията Cecovasa, обединяваща почти 4800 местни производители.

Перуанското кафе е изпреварило известните участници от Кения , Гватемала и Колумбия. Журито е решило, че Tunki Coffee притежава най-добрия вкус и аромат.

Уловки за мъже - 3

0 коментара

Какво да направите, ако мъжът на Вашите мечти е Лъв....
Лъв
Къде да го срещнете?
Лъвът се чувства уверен сред хората: на празници, на маса, в някакъв клуб, на парти. По време на отпуск предпочита екзотичните пътувания, при които незабавно взима управлението в свои ръце.
Как да го завоювате?
Лъвът обожава възхищението към своята персона. Доставте му това удоволствие, когато започне да разказва за интересни събития. Проявете интерес, ободрете го и с възторг го помолете, да повтори разказа.Виждайки такова отношение, той едва ли ще има желание да Ви изпусне от своите нокти.
Как да го привържете към себе си?
Никога не поставяйте под съмнение неговия авторитет, иначе Лъва в гнева си ще Ви отблъсне. Но не забравяйте понякога да изказвате и свое мнение, защото самоуветеността импонира Лъва. За информация – Лъвът е нетърпим към съперниците, и затова никога не флиртувайте в негово присъствие!
Истински щастлив и доволен ще се почувства, ако организирате в негова чест вечер за двама с шампанско, рози, изискано бельо, и по време на секса масажирайте леко гърба му.
Абсолютна двойка: Лъв и дама- Близнаци.
Проблемна двойка: Лъв и дама – Скорпион.

Дева
Ако си мечттаете за мъж - Дева....
Дева

Къде да го срещнете?
Девата предпочита уютния бар или кафето ( във вестник в ръка), билярд, концерти и професионални изложби.
Как да го завоювате?
Помолете Девата за съдействие, за да решите своите проблеми. Не знаете какво вино да си поръчате? Той ще Ви помогне да изучите менюто и заедно да направите точния избор. И ако след това го помолите за помощ в работата , и той е Ваш!
Как да го привържете към себе си?
Девата разцъфтява, когато види своето превъзходство. Планирайте заедно не голям проект, например , да поканите гости на вечеря. Предайте му руководството по подготовката и организацията, а той ще Ви се отблагодари за доверието с истинска любов.Неговата ерогенна зона е стомаха...
Абсолютна двойка: дама – Телец и мъж – Дева.
Проблемна двойка: дама – Близнаци и мъж – Дева. За нея ще е наложително да прояви повече сериозност, за да успее да настои и да се наложи за своето.

петък, 23 април 2010 г.

Извънбрачния секс провокира земетресенията ....

0 коментара
По мнението на един от авторитетните мюсулмански свещенослужители на Иран, именно представителките на „слабия” пол, със своето недостойно поведение, са способни да предизвикват природни катаклизми. В такъв случай, ако действително стане катастрофално земетресени, за възможността за каквото вече много пъти се предупреждават жителите на многомилионния Техеран, виновни за него ще бъдат жените, желаещи да бъдат привлекателни, които носят обикновено облекло, ползват козметика и приемат извънбрачния секс, смата аятолах Казем Седеги.
Своята „теория” за природните катастрофи свещенослужителят е изложил в петъчна проповед в техеранска джамия. Много жени се обличат по непристоен начин и с това водят към съблазни младежта, заставят я да забрави за целомъдрието и по този начин я подстеркават за извънбрачни отношения. Всички тези действия усилват опасността от възникване на земетресения , информира за неговите думи британския вестник The Daily Telegraph.
Стихийните действия са резултат от човешката дейност и единствения начин да се защитим от тях е, да се следват пътищата, указни на хората от исляма.
Както напомня британския вестник, всяка жителка на Иран, достигнала полова зрелост, е задължена да сктива тялото и косата си . Това оиискване е било въведено преди повече от 30 години, след ислямската революция. Нарушаването му се преследва по най-жесток начин. Наистина, това не пречи на жените да намират изход от тези строги изисквания, за да изглеждат привлекателни.
Както е известно, Иран се намира в сеизмично опасна зона. Специалистите предупреждават, че земетресение в иранската столица може да доведе до гибелта на стотици хиляди души. Населението на Техеран и околностите наброява 14 милиона души. От тях 8 милиона живеят непосредствено в града, разположен на сеизмоопасния участък.
В началото на април иранският президент Махмуд Ахмади Нежад излязал с преупреждение, че в крайна сметка 5 милиона от населението му би следвало да напуснат столицата, до колкото градът е заплашен от земетресение. Президентът също е отбележил, че близо две трети от 74 милионното население на страната живее в градски територии. Това предполага, че при голямо земетресение, няма да могат да се справят....

Токчетата – убийци на кариерата

0 коментара
Учените твърдят, че те не само увреждат гърба и краката, но и вредят на мозъка

Много жени не могат да си представят живота си без обувки на високи токове, без да се замислят, че това може да доведе до сериозни заболявания.

Британските учени съобщават, че съгласно проведените изследвания, носенето на обувки на високи токове води до болести на гръбначния стълб, мигрена, а също и отслабване на умствената дейност, което пречи на издигането в кариерата.

Ако жените носят обувки на високи токчета повече от 40 часа седмично, съществува голяма вероятност да се получат проблеми с краката и да им се наложи да търсят лекарска помощ. Лекарите напомнят, че красотата никога не трябва да бъде в ущърб на здравето.

четвъртък, 22 април 2010 г.

Боядисване с чайове и отвари

0 коментара
Липа

Ефектът от ползването му е получаване на кафяв отенък

Вземаме 5 супени лъжици ситно нарязани листа и клончета от липа и ги заливаме с половин чаша вода. Варим, докато водата остане приблизително половината. Охлаждаме, прецеждаме и можем да нанасяме на косите си.





Ревен

За придаване на косите светло-рус отенък
150 грама наситенеи корени от ревен варете в половин литър бяло вино, докато течността остане половината от първоначалния обем. Прецедете, изстудете и с получената отвара изплаквайте изсветлената коса.

Сламен цвят с червеникав отенък
Към получената в предната рецепта отвара добавете половин чаена лъжичка сода бикарбонат. Нанасяйте на косата след всяко миене, изчалвалте 20 минути и след това обилно изплаквайте с вода.

В аптеката на лайката

За придобиване на златист отенък на светлите и сиви коси

100 грама цвят от лайка се заливат с половин литър вряла вода и оставяме да кисне 30-40 минути, а след това прецедете. С получената настойка намокрете косата и изчакайте около час. После я измийте обилно с вода.

За обезцветяване на тъмни коси
Взимаме 100 грама цвят от лайка и го заливаме с половин литър кипяща вода, и на много слаб огън варим около 1 час. Оставяме сместа да се поохлади, изливаме я в съд и изстискваме остатъка прецеждане и собавяме 50 милилитра 30% водороден прекис. Нанасяме на косата , без да втриваме и изчакваме 30-40 минути, след което измиваме косата с шампоан.

Китайски чай
За предаване на червеникаво- кафяв отенък на косата
3 супени лъжици чай залейте с чаша вода и варете 20 минути. Охладете, прецедете и нанесете на косата за 15-20 минути, след това я изплакнете обилно с вода.


Ако трябва спешно да оцветите сивата коса в кестенов цвят, или просто да освежите цвета

Вземете 1 чаена лъжичка чай и я залейте с половин чаша вряла вода, оставете всичко да поври 5 минути и прецедете. В течността добавете съшото количество разтворимо кафе , разбъркайте и нанесете на косата. Хубаво втрийте и след това я рзрешете. Ако не я измиете, няколко дни няма да се вжда сива коса.

Уловки за мъже - 2

0 коментара
Ако в ума Ви е мъжът - Близнаци....

Къде да го срещнете?
Основният стремеж на мъжа – Близнаци е, нищо да не изпусне. Възможно е да го откриете в бара, в клуб по интереси, във фитнес- зала, и разбира се – в активен отпуск. Главното за него е, да изпробва нещо ново.

Как да го завоювате?

Този виртуоз на флирта е способен да накара всяка да се влюби в него. Но с шеговити фрази може да го заинтригувате, а с интересни и оригинални истории може да ангажирате вниманието му. Скоро той няма да се откъсне от Вашите устни...

Как да го привържете към себе си?
Близнаците биват привлечени от любопитството и страстта към всичко ново. Бъдете в час с всички новости, и ежеднесно подхранвайте неговото любопитство. И азбравете за пристъпите на ревност. Опитайте се през всичкото време, докато сте редом с него, да изглеждате различна.Разнообразието се приветства и в секса. Колкото повече чувствата на Близнака бъдат докоснати, толкова по- добре.

Абсолютна двойка: дама Везни и мъж- Близнаци.

Проблемна двойка: дама Дева и мъж – Близнаци. Традиционната любов на Девата към порядъка , смущава Близнаците. Ако Вие сте Дева, по- често се старайте спонтанно да предприемате нещо, отлагайки временно поредното основно почистване!


Ако мъжът –Рак е обект на Вашите мечти...

Къде да го срещнете?
Понеже е предпазлив, Ракът предпочита най- вече своя дом, но понякога все- пак се измъква от дупката си, и се среща с приятели в спокойно кафене, или в уютен джаз- клуб.

Как да го завоювате?

Най- добре ще бъде, ако го подгоните и го хванете на тясно. Постарайте се внимателно и изтънко да привлечете неговото внимание: не голямо послание, написано на поставката на чашата с бира, или незабележимо поставено такова в неговия дъждобран, направо ще разтопи сърцето на Рака!

Как да го привържете към себе си?
За да се привърже Рака към някого, му е нужна увереност, че го обичат. Ежедневно демонстрирайте своята любов с думи и постъпки. Понякога той изпада в мечтателност. Фантазирайте заедно с него, или рецитирайте стихове на глас.
В леглото отделете време за проява на нежности. Играейки, ласкаво го докосвайте, и така ще разкриете най- съкровната негова същност. От своя страна, той по очите Ви ще отгатне всяко Ваше сексуално желание.

Абсолютна двойка: Рак и дама- Риба.

Проблемна двойка: Рак и дама – Овен. На нея се препоръчва, по- често да обръща внимание на нюансите на неговия характер.

сряда, 21 април 2010 г.

Боядисване на косата с естествени оцветители

0 коментара
Естествените оцветители
не само боядисват косата,
но и я укрепват,
като ни помагат,
да се избавим от пърхот

Предоставяме
на Вашето внимание
няколко прости рецепти

за боядисване на косата
по такъв начин.





Лук

Първи начин
За придване на златист отенък на косата
50 грама обелки от лук (1 шепа) заливаме с една чаша гореща вода и оставяме на слаб огън да кипи около 15 -20 минути. Оставяме да се охлади и прецеждаме. С такава отвара се изплаква косата след всяко миене.

Втори начин
За оцветяване косата в златисто-кафяво
Половин чаша обелки от лик се заливат с 1 чаша кипяща вода. Ври 20 минути, след което се охлажда и прецежда и към получената течност се прибавят 1 ч.л. глицерин. Втрива се в косата всеки ден, докато се получи желания отенък.

Орехи

Първи начин
Оцветяване на косата в кестеняв цвят
Събираме зелената обвивка на орехите и изцеждаме 2 с. л сок, който смесваме със 100 милилитра спирт. Оставяме го да почива 2 седмици, Нанасяме на косата и оствале да стои 20 минути, след което измиваме с топла вода.

Втори начин

Две супени лъжици от зелената обвивка на орехите, нарязани на ситно, заливаме с 1 литър вода и варим, докато остане 2/3 от първоначалния обем. Изстудява сепрецежда се и може да се отнася на косата.

Трети начин
Събираме прясна зелена обвивка от орехите и я смиламе (или по- добре - пасираме). Добавяме малко вода, за да се получи гъста кашица и нанасяме върху косата за 15-20

Уловки за мъже - 1

0 коментара
Ако мъжът – Овен е обект на мечтите Ви....

Къде да го срещнете?
За Овена на първо място са активните развлечения: алпинизъм или танци в дискотеката чак до сутринта.Как да го завоювате ли ? Та той винаги е разположен към флиртове . Започнете с него игра, правилата на която той владее до съвършенство.

Как да го завоювате?
Привличайте вниманието му с откровени намеци. Но преди това издемонстрирайте някаква хладност. Това още повече ще подгрее неговия интерес. Великодушно му дайте възможност три пъти да остави съобщение на мобилния Ви телефон, преди да позвъните в отговор. А съгласие за среща дайте в последната минута...

Как да го привържете към себе си:

Погрижете се, Овенът да бъде винаги агажиран. Оптимално – заедно с Вас. Не очаквайте от него романтика. Неговата проява на чувствата по- скоро наподобява взрив. В секса той предпочита тънката чувственост.

Абсолютна двойка:
дама -Стрелец и мъж – Овен.

Проблемна двойка:
Рак и Овен.


Ако мъжът – Телец Ви кара да тръпнете

Къде да го срещнете?
Телецът предпочита солидните ресторанти или изисканите барове и избягва шумните сбирки и клубовете Може също да отиде на театър или концерт.

Как да го завоювате?
Апелирайте към неговия инстинкт на защитник, з а да го изведете от малко замръзналото му състояние! Не успявате да спрете такси? Помолете Телеца за помощ: той гарантирано ще Ви достави в къщи. Разбира се, че след наколко дни Вие ще му отвърнете на любезността, и ще го поканите на чашка кафе... Изборът е ваш, къде да пиете кафето – в заведение, или у Вас, в кухнята...

Как да го привържете към себе си?
Неочакваното и сюрприза действат на Телеца така, както червеното платнище за бика- от тях не може да се въздържи. Ако той внезапно се затвори в себе си, не се отчайвайте – това не е за дълго.
Най- добрия начин да привлечете Телеца в леглото си , е вечеря на свещи , аромат на приятен парфюм и умел, тънък грим. По време на секса – колкото се може внимание да отделяте на ласките. Най- чувствителните места на Телеца са шията и врата.

Абсолютна двойка: дама Козирог и мъж- Телец.

Проблемна двойка: дама- Лъв и мъж- Телец. Тя винаги е принудена да прави компромиси, за да не наруши неговата любов към хармонията.

вторник, 20 април 2010 г.

Какво знаем за добрите, лошите и умните момичета

0 коментара
Добрите момичета четат приказки; лошите – Камасутра, а умните – медицинска енциклопедия;

Добрите момичета се лишават от девствеността си през първата брачна нощ; лошите – при първия удобен случай, а умните – няколко пъти;

Добрите момичета правят секс по любов; лошите – за пари, а умните – когато сами поискат;

Добрите момичета вярват на мъжете; лошоте – не вярват на мъжете, а умните, не вярват на никого...

Добрите момичета, когато са огорчени – плачат; лошите – пият, а умните отиват по магазините;

Добрите момичета се комплексират по повод размера на гърдите си, лошите си дооправят нещата със силикон, а умните се гордеят с това, което имат;

Добрите момичета шият кръстчета, кошите се клатушкат из дискотеките, а умните ровичкат из Интернет;

Добрите момичета умеят да готвят; лошите момичета умеят да направят поръчка, а умните – стоят на диета.


Добрите момичета владят чужди езици; лошите – майчиния, а умните – своя собствен;


Добрите момичета се отнасят към секса като към задължение; лошите – като към развлечение, а умните – като към част от живота;

10 причини за секс за една нощ (продължение)

0 коментара
6. Партньорът много пие или говори
Така се получава, че никой не обича тези, които пият. По отношение на мъжете това е всоего рода парадокс. От една страна и той се поитва често да „понапои” жената, за да стане тя по- податлива. В интерес на истината, след такъв род отношения продължение едва ли ще последва.
От друга страна, всичко е логично . Едва ли мъжът иска да има спътничка в живота, която пие прекалено много, а след това говори всякакви глупости. Въобще, жената, която много говори бързо омръзва на мъжа. Не само защото не са му интересни новините от телевизионните сериали, шоу-бизнеса, модата и т.н.
Мъжете по начало говорят по- малко и затова не издържат, когато някой дърдори непрекъснато. Ако жената, съчетаваща в себе си тези черти на характера, е привлекателна и сексуална, напълно е подходяща за еднократен секс. В такъв случай мъжът сам ще и налее алкогол и ще бъде готов да изслуша цял поток от информация, но само един път...
Жената, на свой ред не се интересува от спорт и и е все едно, кой е станал шампион по бокс или дали е дадена правилно наказателната дузпа на еди-кой си отбор! А още по- малко- кой е вратар на отбора по хокей. Но ако мъжът и харесва външно, защо да не прекара нощта заедно с него? Но отново само една.

7. Достъпността плаши

Жена, която сама се хвърля на шията на мъжа, не може да разчита на кой-знае какво. В този случай си казва думата инстинкта на ловец у мъжа. На практика представителят на силния пол на човечеството губи интерес, когато може да получи нещо лесно. Предпочита да следи „жертвата”, да я притисне в ъгъла, а след това да се наслади на своята победа.
Де факто такова положение на мъжа говори повече за комплекси, отколкото за характер. Това е мъж с явни признаци за нарцисизъм. Егоизмът му го кара да мисли, че именно той трябва да завоюва жената, като не очаква бърза капитулация.
За него еднократния секс е начин да си докаже, че той е мъжът, и може да има толкова жени, колкото си пожелае. Продължителни отношения би имал само с жена, която е трябвало много дълго да завоюва.
Аналогични аргументи би могло да се използват и в противоположната ситуация: жената едва ли ще поиска да има дълга връзка с мъж, който сменя партньорки, по-често от ризите си.Никой не иска да бъде 101 номер в списъка, а и да има отношения с човек, когото „познава” половината район...
Жената пък, която е била с много мъже, е интересна само със своя богат опит и съответно с умението да разнообрази времето, прекарано в леглото. Работата не е само е комплексите на мъжа, а в здравия егоизъм: по- добре е да бъде с по-малко симпатична жена, но тя да бъде по- сериозна.

8. Неразбирателство по въпроса за контрацепцията
Много мъже предпочитат секса без презерватив. Но с непознат партньор това може да доведе до последствия, за които да съжаляваме през целия си оставащ живот. Защо да се рискува, когато може да се вземат предпазни мерки?
Даже и точно да знаете, че и двамата нямате венерически заболявания, съгласието на жената за секс без презерватив може да се тълкува като съгласие да забременее, а за мъжа това е винаги приемливо. А и жената може да се замисли, дали мъжът не е склонен, да я „зареже” с бебе на ръце...

9. Несъвместимост
Това може да не се забележи веднага, но може да се осъзнае и на мига. На Вас Ви е нъжен половин час, а на него - 3 минути. Или обратно - той предпочита поза, която Вие не можете да търпите и за нищо на света не бихте се съгласили да използвате. А той не иска никоя друга... А той нужен ли Ви е?
Причина за разрив на отношенията може да стане и поведението след секса. Например, той се измъква от леглото и сяда да играе на компютъра. Или жената грабне телефона и започне да разказва на приятелки, каъв забавен секс е имала току-що...
„Извинявай, но ние сме твърде различни” - това е стандартна фраза при раздяла по такива причини. И може да е за добро, защото едва ли има смисъл да се продължава нещо, което няма бъдеще...

10. Сексуален егоизъм
Никой няма да се радва на партньор, който не забелязва ничии желания, освен своите. В секса това може да бъде изразено много ярко, а може и да звучи като подтекст. И мъжете и жените не искат чак толкова много: само ласки, любов и грижа. И ако единият постоянно казва думата „искам”, на другия лесно му омръзва. Всъщност не трябва винаги да удовлетворявате изискванията на човека до Вас, за да остане доволен. Ако е прекален егоизма му - на добър час...


А може ли секса за един път да прерастне в нещо повече? Разбира се, но само ако внезапната страст се превърне в любов и партньорите са разбрали, че са намерили онова, което дълго са търсели. В такъв случай сексът ( в деня на запознанството), ще стане само забавна страничка в семейната история. Иначе всичко ще свърши толкова бързо, колкото е започнало...

понеделник, 19 април 2010 г.

10 причини за секс за една нощ

0 коментара
Защо мъжете след първия сексуален контакт губят интерес към една жена, а друга преследват, макар тя откровено да го игнорира? По какви причини хората избират „секс за една нощ”?

Секс без задължения - това е често срещано явление днес. Еднократен секс търсят както мъжете, така и жените. Причината е съвсем понятна : всички са тласкани от жаждата на страстта, а малко се стремят да поемат някаква отговорност за партньора.
Кога има „еднократен” секс
- на първа среща, когато хората „не са могли да си сдържат страстта” и/или разбират, че, така или иначе, връзка не може да има;

- когато някой от двойката се надява, че сексът ще помогне да задържи партньора си, или да се сближат;

Защо понякога отношенията приключват още на следващата сутрин?

1.Когато не се хареса секса
Случва се и така - уж човекът е привлекателен с всичко – и мил, и умен и с добри маниери, но когато се стигне до интимната страна на нещата, всичко друго олеква.
Изведнъж разбирате, че това не е Вашия партньор. Но да разкажете на човека какво именно не Ви е харесало в толкова деликатна работа, е някакси неудобно. Много по- лесно ще бъде да кажете: „Ще си позвъним” и да се отдалечите, без да си обмените телефонните номера.
В някаква степен това е правилна крачка – защо да се създават на човека комплекси? Нека, както преди, да се смята за неотразим! А и е напълно вероятно да срещне някога партньор, който също ще мисли така.
Съгласете се, че приключвате отношения, които пратически не са започвали, не е най-страшното и е по-честно, отколкото да увъртате...
2. Мъжки недостатъци

Ако прекарате приятно вечерта, мило пообщувате и буквално се влюбите един в друг от пръв поглед и преминете към десерта с наименование „секс”, но у партньора възникнат определени физиологични проблеми, това си е направо катастрофа.
Нещата, разбира се, са в психологията, и по-точно - в самолюбието. Мъжът, който не може да докаже че е мъж (а именно това имаме предвид в леглото), ще избягва партньорката, с която е претърпял фиаско. Утешителни думи от рода на „подобни неща се случват с всички, нормално е, опитай още веднъж”, съвсем няма да помогнат.
Аналогичен изход е възможен, ако Вие сте свършили много бързо, по „вина” на мъжа...

3. Партньорът не е настроен за отношения
Еднократен секс предпочита онзи мъж, който или се бои от отговорност, с която обвързват сериозните отношения, или просто не планира за сега да има продължителен роман.
Възможно е такъв мъж да каже, че сега не е време за нещо сериозно, да се прави кариера , „да си стъпите на краката”... Само че това са банални увъртания, защото жизнените трудности бихте могли много по-лесно да преодолеете заедно, отколкото по единично, макар че нежеланието за продължителни отношения в някакъв период от живота е нещо съвсем нормално...Що се отнася до жената – и тя просто може да има други планове.

4. Партньори - приятели
Еднократния секс с приятел обикновено е или спонтанен, или оптдавна плануван. Той даже може да се случи при наличие на постоянен партньор у единия от приятелите( а дори и у двамата).
Основна причина за секс от подобен род може да бъде или внезапно нахлулата страст след добра доза алкохол, или своего рода „секс-помощ)...

5. Секс на градус
Съвременните момичета често казват: „Какви са пошли и безсрамни мъжете! Само единият секс им е в ума - нито романтика, нито уважение към противоположния пол... Само че тези млади жени не разбират, че на местата, където се запознават, съвсем „не мирише” на романтика. ...
Няма две мнения, че времето за запознанства в театри и библиотеки или в обществения транспорт отдавна е отминало, но барове, дискотеки и нощни клубове едва ли са местата, на които могат да си намерят млад човек за сериозни и продължителни взаимоотношения. Нека всеки да си помисли сам за себе си, защо хората отиват на такива места? За да се отпуснат и да си отпочинат, нали?
Когато мозъкът е изключен и човек се движи от алкохола, хората вършат глупости. Каква романтика, като даже и за трезва оценка не може да става и дума?
Сексът след запознанство на такива места е само логичен завършек на приятна вечер. Десертът е, ако искате. Това би трябвало да се рабира и от двамата партньори, но за съжаление понякога единият напразно се надява на нещо повече...

Ягоди с вкус на ананас

0 коментара
От 2 април по супермаркетите в Британия са пуснати нов сорт ягоди - бели, като сметаната, с която ги заливат. Тази новост се нарича пайнбери, защото съчетава формата и текстурата на ягодата , с вкуса и миризмата на ананас, съобщава вестник Daily Mail.

Този сорт се отглежда в оранжерии. В началото плодовете са зелени, но след това постепенно в процеса на зреене избледняват, стават бели, а семчиците са червени. Плодовете са много сладки и сочни. Те не са хибрид.

Необичайното за европейците растение било открито в дивата природа в Южна Америка. Спасили го от пълно изчезване холандските фермери, а сега тези ягоди може да се купят в мрежата от супермаркети Waitrose.

Югодите пайнбери са по- дребни от болшинството отглеждани в оранжерии ягоди : диаметърът им е от 15 до 23 мм. Както отбелязват от Waitrose, те могат да бъдат използвани в качеството на алтернатива на техните червени „колеги”, в целия спектър от рецепти и десерти. Пайнбери са попълнили списъка на редица други необичайни плодове, пуснати неотдавна на пазара, като например страсбери , която изглежда като нещо средно между малина и дива ягода.

Защо на блондинките винаги им върви?

0 коментара
Учените
са разкрили
тайната на успеха
на жените
със светли коси


Често се смата, че блондинките са с по-ниско интелектуално развитие и обичат само да почиват, само че новото изследване, проведено в Университета на Куинсланд, изнесло парадоксални факти: блондинките заработват със седем процента повече, отколкото жените с друг цвят коса.

Също те се омъжват за по-обезпечени мъже, които получават с 6% повече, отколкото мъжете на неблондинките. В рамките на научното изследване били изследвани 13000 жени. Така била открита прословутата разлика в заплатите , която оставала, дори да не се вземат под внимание ръста на жените, образояанието и различни други фактори. Нито един цвят коси, с изключение на светлите, не може да се похвали с толкова високи резултати.

Доктор Дейвид Джонсън, който е ръководител на изследванието твърди: „Блондинките по- често се възприемат като по- привлекателни, но едновтеменно с това, като по- ниско развити в интелектуално отношение жени. Само че на практика визуалната привлекателност превишава всички останали качества. Такава ситуация се наблюдава не само „ на пазара” на асистентките, но и на „пазара” на булките.”

Съществува Международна асоциация на блондинките”, председателката на която твърди, че блондинките имат сигурни мъже, тъй като момичетата със светли коси са по- весели и по- добри компаньонки. Безусловно, това поведение привлича мъжете. Също блондинките се отличават с голяма увереност в себе си, което им позволява да се равняват със силните и значими мъже в социума.

неделя, 18 април 2010 г.

Хороскоп на рисковете

0 коментара
Уникален хороскоп
19 април - 25 април

Овен
21.03-20.04
През тази седмица Овните трябва бъдат малко по-внимателни в думите и изразите си, тъй като всяка изпусната необмислена фраза може да създаде малки неприятности. Но това съвсем не значи, че трябва постоянно да сте на стража за своя език! Седмищата ще Ви подари възможността, да осъзнаете своето материално положение , целите и избраните направления, както и способността разумно да разпределите своите доходи, без да се увличате по различни авантюри и съблазни. В края на семицата ще Ви налегне умора, затова е по- добре да използвате този период за почивка. Положително за Вас ще бъде пасивното прекарване на времето.

Телец
21.04-21.05
Предстоящата седмица се очертава като прекрасен период за собственото Ви развитие, разширяване на кръгозора и получаване на нови знания. Не трябва прекалено да се опирате на традициите, но и да се борите с тях също не е нужно. Просто се отнесете към този въпрос по-спокойно и така ще може да избегнете много препятствия по пътя на собствения си успех. Както никога ще имате успех в обучението, научните изследвания, провеждането на различни експерименти. Времето също е подходящо за уреждане на жилището и своя бит и всяка идея, свързана с обновяване на дома, ще намери своето ефективно приложение.

Близнаци
22.05-21.06
Разположението на планетите показва, че Вие можете да разшифровате тайния смисъл в поведението на другите хора, или ще прочитате по погледа това, което за другите хора е непосилно. Отчитайки факта, че влиянието на звездите през периода може да се нарече благоприятно, всички предприети действия ще завършат успешно. В края на седмицата почивайте. Постарайте се повече време да отделите за сън, здравословно хранене и физически упражнения. По отношение на любовта нещата няма да вървят така гладко.

Рак
22.06-22.07
Една от най- важните Ви задачи през тази седмица ще стане търсенето на нови общи интереси в личните, и особено в съпружеските взаимоотношения. Всяка съвместна дейност ще се окаже важен елемент за по-нататъшното развитие на Вашата двойка. Периодът също е много удачен, ако искате да запознаете своята втора половинка с приятелите си. През втората половина на седмицата ще се наложи да вземете доста сложни решения. Благоприятни ще се окажат посещенията на културни мероприятия - изложби, музеи и обучаващи семинари.

Лъв
23.07-23.08
Началото на седмицаъа ще стане добра предпоставка за подобряване на професионалните Ви качества. Всички Ваши действия и опити да се усъвършенствате като добър работник, ще бъдат оценени по достойнство. В интерес на истината - не материално... И всичко, защото разположението на планетите ще въздейства малко негативно на финансовото положение на типичните Лъвове. Но пък звездите ща способстват за всеки творчески замисъл , а и за любовните отношения. Сега ще можете да се отдадете на важни примени в своя живот, за които от отдавна сте се готвили.Не се страхувайте и не се съмнявайте, а действайте!

Дева
24.08-22.09
За типичните Деви е настъпило най-добро време за проява на най0добрите си качества на работата .Особено щастлива ще се окаже първата половина на седмицата. Фортуна е на Ваша страна и затова обстоятелствата няма да попречат на всички Ваши планове и идеи. Постарайте се да използвате този период от живота с максимална полза за себе си. Реализирайте се в науката, творческата дейност, или просто идете на развлекателно пътешествие, което хем да Ви отпусне, хем да Ви зареди с нови вълни на енергия. През втората половина от седмицата трябва да обърнете внимание на дома и семейството.Възможно е, да се наложйи да преразгледате отношенията със своята втоора половинка. Постарайте се да добавите елементи на новост, за да не се окаже, че те съвсем са се изпарили...

Везни
23.09-23.10
През тази седмица успешно ще се разрешат всички въпроси, свързани с покупка на недвижимо имущество или на някакви големи предмети. Така също ще преминават съдебни дела, ако имате такива. На работата Вашите резултати няма да са особено положителни, но с помощта на оперативност и ерудираност ще се справите и с най-сложните задачи. Наистина, това може да попречи на романтичната Ви настройка, което пък ще повлияе на личния Ви живот като цяло.

Скорпион
24.10-22.11
Ще разрешавате своите лични взаимоотношения, което, малко или много, ще се отрази на изпълнението на служебните Ви задължения или ще попречи за реализацията на запланувани събития. Само че се старайте да не зацикляте на вътрешните си усещания, а идеален начин за това ще са общуването с приятели и стари познати. Вашите съмнения и самоанализ като ръка ще се свалята от Ващата втора половинка в края на седмицата. В поведението Ви ще се появи лек флирт и желание за рисковани постъпки. Възможно е, в новата атмосфера да загубите контрол над всичко ставащо.Затова трвбва да се стегнете!

Стрелец
23.11-21.12
През тази седмица има вероятност да Ви очаква някакъв сюрприз или усмивка на Фортуна. Приемете това просто като възнаграждение и не си задавайте въпрос защо сте направили това или онова, за да получите „възнаграждение”. Ако прекалено много мислите, „златната рибка” може да се изплъзне от ръцете Ви. За втората половина на седмицата си планирайте всякаква работа за вкъщи. Ще може да се справите с неголям ремонт или да се заемете с основното чистене. Ще може да отделите време и за романтични среши, които обещават да бъдат интересни.

Козирог
22.12-20.01
Бъдете внимателни по отношение на своите служебни задължения. Прекалено пренебрежителното отношение може да повлече след себе си редица събития, които няма да бъдат във Ваша полза. Сега е удачно време за развитие на вътрешните способности. Не изпускайте шанса да изпробвате себе си в друга сфера на дейност - може за това да Ви помогне случая. Не давайте отбой, когато става дума за нови запознанства, но избирайте партньора си, като се вслушвате в своето сърце.


Водолей
21.01-19.02
В началото на седмицата всичко ще способства за оправяне на психологическата атмосфера във Вашия дом, а и в отношенията с членовете на семейството и близките. Намерете повече време за почивка и възстановяване на силите. В средата на седмицата ще се появи възможност да направите малко пътешествие, през време на което ще узнаете много нови и полезни неща. А и свежия пролетен въздух няма да Ви попречи! Времето е отлично за закалване на организма.

Риби
19.02-20.03
Ще можете превъзходно да прекарате времето си в семеен кръг, занимавайки се с домашните задачки. Така също не са изключени и нови запознанства. Само че ще се стремите с хора, които са Ви най- приятни. Това също е много удачен период за приятелски срещи. Разположението на планетите през втората половина от седмицата ще се окаже благоприятно за неголеми пътувания, общуване с хора и активен отдих сред природата.

Пет емоции, които ни вгорчават живота

0 коментара
Медиците са съставили рейтинг на най-негативните настроения на човека.

Емоциите влияят пагубно не само на нашите взаимоотношения с околния свят, но и на състоянието на нашето здраве. Оказва се, че и най- безобидните на пръв поглед емоции може да „подронят” нашето здраве.

Цинизмът, заставящ ни да подозираме всички и да не се доверяваме ма определени лица , провокира различни заболявания на сърцето. Било направено изследване на мъже, преминали през военни действия. Оказало се, че голяма част от тях били подложени на силна враждебност, а медицинските изследвание потвърдили у тях заболявания на сърцето. Освен това лекарите твърдят, че когато враждебните хора проявяват агресия, в имунната им система се повишава нивото на белтъкаС3, което, от своя страна, води до поява на диабет...

Отсъствие на мечти или цели , съществено съкращава човешкия живот. По време на изследване на възрастни хора без проблеми с психиката. Ги разделили на 2 групи: едните имали определена цел, а другите не изпитвали необходимост да мечтаят за каквото и да било. Изследването продължило 5 години, и през това време много повече хората от втората група си отишли от жиовота, в сравнение с първата. Лекарите твърдят, че тези от нас, които имат мечти, бързо намират смисъл в събитията на собствения си живот, взимайки активно участие във важни за себе си мероприятия. Било доказано, че хората с някаква цел, претърпели инфаркт много по-бързо и добре се връщат към нормалния живот.

Раздразнението способства за съществено съкращаване на живота. Нервните, неспокойни и склонни към депресия хора, сами не разбирайки това, нанасят много осезаема вреда на здравето си. Това е свързано с факра, че много раздразнителни хора имат още една лоша привичка - пушенето. Те смятат, че с помощта на цигарите могат да свалят тревогата. Да си помогнат по такъв начин наистина е възможно, но това е за кратко. "Україна Сьогодні" съобщава, че с всяка изпушена цигара човек си нанася непоправими вреди.

Според резултатите от изследването, организираните и добросъвестни хора живеят с почти 4 години повече, отколкото хората, не притежаващи тези качества. Обяснението на учените е, че те контролират онова, с което се хранят и онова, което пият, не си позволяват да пушат и като цяло водят здравословен начин на живот.

Вълнението оказва отрицателно въздействие на работата на мозъка. Тревожните личносто увеличават за себе си риска от развитие на оглупяване.

Унинието е в състояние да подтиска човека както социално, така и физически. Изследванията показват, че имунитета на човека е пряко свързан с типа на този човек и реакцията му на стрес. Позитивната нагласа, надеждите за бъдещето, частта разумен самоконтрол и умереното натоварване , ще Ви помогнат да запазите своето здраве и живот...

събота, 17 април 2010 г.

Още един почивен ден за жените в Коста Рика

0 коментара
В Коста-Рика искат да въведат трети почивен ден в седмицата – само за жени. С такава инициатива е излязла Лаура Чинчиля, първата в историята на страната жена-президент.
„Ние сме силни, даже и да изглеждаме слаби. Ние много умеем, настойчиви сме и никога не се предаваме. Като първи костарикански президент от женски пол, искам да почета всички жени от страната, с трети почивен ден в седмицата, като награда за Вашите усилия”. Това зявление цитират средствата за масова комуникация, като зявление на новоизбраната президентка, по време на срещата и със симпатизанти и поддръжници.
По мнението на Чинчиля, петъкът трябва да стане специален женски почивен ден, когато нейните съотечестевнички ще могат да си отдъхнат и от работата, и от домакинството. Вместо тях с домашната работа ще се занимават представителите на силния пол. Инициативата на новоизбрания президент ще бъде оформена със закон, според който официалния трети ден ще е задължителен не само за държавните и частни фирми, а и за домакините.
Да припомним: Лаура Чинчиля Миранда, която през май ще навърши 52 години, през февруари стана първата в историята на Коста-Рика жена, избрана на висш държавен пост. По професия е юрист и от началото на 1990 година е започнала успешна политическа кариера, заемайки отначало поста на министър на вътрешните работи, а при предишния президент, нейния съпартиец Оскар Ариас, Чинчиля става вицепрезидент и едновременно с това - министър на правосъдието.
На президентските избори на 8 февруари 2010 година тя стана кандидат от управляващата лява Партия за национално освобождение и получила 48,66% от гласовете , изпреварвайки своя съперник с повече от два пъти. В своята предизборна кампания Чинчиля нееднократно е обещавала, че на новия пост ще бъде активно занимаваща се със защита на правата на жените и ще се стреми за равноправното им участие и представителство в политическия живот.
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics